 |
Prof. Dr. Erkan Topuz, kanserden bilinçli beslenerek korunmanın mümkün olduğunu belirterek meyve, sebze ve baharatların bazılarının vücudu kansere karşı korurken, bazılarının da kanserin tedavi edilmesinde büyük katkı sağladığını vurguladı.
|
|
 |
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kuru gıdalardan detay - Prof. Dr. Gülay Koçoğlu ile röportaj - Detaylar "Meyveleri kurutmak yerine dondurun" önerisi- CÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Koçoğlu: - "Tüketiciler, vitamin açısından kurutma yerine derin dondurucuda saklama yöntemini tercih edebilir çünkü dondurucuda saklanan ürünlerin A, B ve C vitamini açısından besin değeri oldukça yüksek" MERVE TOPUZ - Güneşte kurutulan meyve ve sebzelerde güneş ışınları nedeniyle bazı vitaminlerin yok olduğu, derin dondurucuda saklanan gıdaların ise A, B ve C vitamini açısından daha zengin kaldığı belirtildi.
|
|
 |
Kanser tedavisi sürecinde hasta ve yakınları birçok yanlış bilgi edinebiliyor. Prof.Dr. Erkan TOPUZ, halk arasında yaygın olan kanserle ilgili yanlış inanışları ve doğrularını anlattı.
|
|